Wat is zakelijk leasen?

Leasen houdt uw bedrijf flexibel en mobiel. Eenvoudig en zorgeloos de weg op.
Hoe gaat het in zijn werk? En wat zijn de grootste voordelen?
De experts van Garant Lease leggen het haarfijn uit.

Bent u als ondernemer in het MKB of als zzp’er op zoek naar een manier om uw bedrijf mobiel te houden? Met zakelijk leasen bieden wij u de best geprijsde oplossing voor uw onderneming. Een auto zakelijk leasen is dus niet alleen geschikt voor bedrijven met een groot wagenpark. Voor elk bedrijf biedt Garant Lease een passend leasecontract. Zakelijk leasen is in de meeste gevallen ook voordeliger dan kopen, zelfs als u maar weinig kilometers rijdt.

Bekijk nu ons aanbod

Hoe werkt zakelijk leasen?

Simpel: als u voor zakelijk leasen kiest bij Garant Lease, kopen wij uw bedrijfsauto en geven wij deze aan u in bruikleen, net zo als bij huren.

Samen spreken we af hoe lang u de auto wilt gebruiken en hoeveel kilometers u verwacht te rijden per jaar. Voor een vast leasebedrag per maand rijdt u een nieuwe auto en het restwaarderisico is voor Garant Lease.

Zo profiteert u van de voordelen van een nieuwe auto, zonder dat dit direct invloed heeft op uw liquiditeit en solvabiliteit van de bedrijfsvoering. Want aan het einde van uw leasecontract levert u de auto weer in. Zo makkelijk kan het zijn.

Bij Garant Lease is er altijd een auto die bij uw onderneming past! Benieuwd wat wij voor uw kunnen betekenen? Neem dan contact op met een van onze experts.

Contact met Garant Lease

Hoe bestel ik een leaseauto?

Selecteer de auto
Om te beginnen selecteert u de auto die u graag wilt rijden. Kies het merk, het model en de juiste uitvoering. Bepaal ook de kleur die uw nieuwe auto krijgt.

Kies de gewenste looptijd en het kilometrage
Daarna geeft u aan hoelang u de auto wilt rijden en hoeveel kilometers u per jaar verwacht te rijden. Als dit in werkelijkheid afwijkt van het geschatte aantal, dan worden eventuele meer- of minder kilometers apart belast of gecompenseerd. Het is ook mogelijk dat tussentijds het contract voor u wordt aangepast.

Kies aanvullende services
Wilt u wat extra zekerheid? Of wilt u uw contract aanvullen met extra services? Vink deze dan aan.

Doe een aanvraag
Tijdens het samenstellen ziet u direct welk maandtarief voor u van toepassing wordt. U kunt de auto vervolgens gemakkelijk aanvragen via de bestelknop. Als u uw gegevens heeft ingevuld, verstuurt u de aanvraag eenvoudig door op ‘Verzenden’ te klikken.

U ontvangt direct een mail van ons met een samenvatting van uw aanvraag.

Wij beoordelen uw aanvraag
Als wij uw aanvraag hebben ontvangen, toetsen wij deze zo snel mogelijk. Voor aanvullende informatie nemen wij contact met u op als het nodig is.

Hoe werkt acceptatie?

Teken de overeenkomst
Wanneer uw aanvraag akkoord is, ontvangt u direct een overeenkomst per mail. U heeft alle tijd om deze rustig door te nemen en te ondertekenen. Mocht er nog aanvullende informatie nodig zijn, dan nemen wij contact met u op. Als uw aanvraag niet wordt geaccepteerd, ontvangt u daar een bericht van per mail.

Klaar om te rijden!
Zodra u de goedgekeurde overeenkomst ondertekend aan Garant Lease retour stuurt, wordt de auto besteld. Wij nemen dan contact met u op over de levering van de auto. Daarna is het eindelijk zover: u kunt de weg op met uw nieuwe leaseauto!

Services

Als u kiest voor zakelijk leasen bij Garant Lease, dan bepaalt u zelf de services en het leasetarief. Standaard bieden wij u de laagste prijs, waarbij u altijd verzekerd bent van onze kwaliteit. Wilt u uw overeenkomst uitbreiden, dan kan dat ook!

Waarmee kunt u uitbreiden?

Betaal ik bijtelling

Gebruikt u uw zakelijke auto ook privé? En komt dat uit op meer dan 500 kilometer per jaar? Dan krijgt u te maken met bijtelling. Hierbij wordt een bepaald percentage van de cataloguswaarde van het voertuig bij uw belastbare inkomen opgeteld. U betaalt daar inkomstenbelasting over. Voor de meeste auto’s geldt een bijtellingspercentage van 22%.

Goed om te weten: de bijtelling voor elektrische auto’s ligt lager. Hoewel dit voordeel wordt afgebouwd, kunt u er nu nog een groot financieel voordeel uit halen. De bijtelling in 2022 voor een elektrische auto is 16% over de eerste € 35.000,- daarboven geldt een bijtelling van 22%.

Overtuigd van zakelijk leasen? U kunt direct bij ons terecht.

Loading …
Kan ik als starter een leasecontract afsluiten?

Jazeker. Ook startende ondernemers kunnen bij ons terecht voor een leaseauto. Als uw bedrijf staat ingeschreven bij de KvK en uw financiële gegevens zijn goedgekeurd kunt u in no-time de weg op.

Wie mag er in mijn zakelijke leaseauto rijden?

U mag aan iedereen met een geldig rijbewijs uw leaseauto ‘uitlenen’. Houd er wel rekening mee dat u zelf verantwoordelijk blijft voor de auto: schade en bekeuringen komen op uw naam.

Mag ik mijn zakelijke leaseauto bestickeren?

U mag uw zakelijke leaseauto op eigen kosten en risico laten bestickeren. Bij inlevering van het voertuig zullen de kosten van de verwijdering van reclamebelettering en eventuele schade hierdoor op rekening komen van de klant.

Is leasen voordeliger dan kopen?

In veel gevallen is leasen voordeliger dan kopen. Dit komt doordat u met leasen kunt profiteren van de inkoopvoordelen van de leasemaatschappij. Dit voordeel wordt wel minder als u veel schadevrije jaren heeft opgebouwd.