Een zakelijke auto leasen als startende ondernemer

U heeft zichzelf net ingeschreven bij de KvK en uw leven als ondernemer is officieel van start. Hoe reis ik af naar mijn eerste klant? Zou het mogelijk zijn om een auto te leasen zodat u in een representatieve nieuwe auto een goede eerste indruk kunt maken? De juiste mobiliteitsoplossing vinden als zzp’er is altijd lastig. In dit blog zetten wij de voordelen op een rij en proberen we u als starter zo goed mogelijk te adviseren over de mogelijkheden.

Waarom leasen als zzp’er?

Om een nieuwe auto te kopen moet je een behoorlijke som geld neerleggen. Vaak is autolease een goede oplossing om de grootte van de investering uit te spreiden. Door gebruik te maken van autolease hoeft u dus geen grote investering te doen om toch een nieuwe auto te rijden. Wij kopen de auto voor u en in ruil daarvoor betaalt u per maand een leasebedrag. De auto hoef je dus niet op te nemen op de balans. Zo houd u meer geld over voor andere belangrijke zaken en bedrijfsmiddelen.

Nog een groot voordeel van leasen is dat het budgetteren een stuk makkelijker maakt. Doordat u een vast all-in leasebedrag betaald per maand komt u niet voor onverwachte kosten te staan. Zo weet u precies hoeveel de auto per maand kost. U hoeft geen stress meer te hebben over onverwacht hoge reparatie- of onderhoudskosten, dat hebben wij allemaal voor u gedekt.

Waar moet u rekening mee houden?

Bij Garant Lease kunt u als startende ondernemer terecht om een auto zakelijk operational te leasen. Houd wel rekening met een krediettoets waarin wij checken of u genoeg middelen heeft om een leasecontract aan te gaan en deze kunt betalen. Om uw financiële situatie goed te kunnen beoordelen kijken wij naar verschillende facetten. Zo bekijken wij niet alleen kwantitatieve factoren maar ook kwalitatieve factoren. Als startende ondernemer kunt u vaak geen jaarcijfers aantonen; daarom kijken wij ook naar andere cijfers of vragen wij nog extra gegevens bij u op. Wij streven ernaar om dit zo snel mogelijk te doen zodat u gauw weet waar u aan toe bent.

Eindoordeel

Als u uw zakelijk leaseauto heeft uitgezocht en de aanvraag heeft verstuurd, gaan wij direct voor u aan de slag. Wordt uw aanvraag geaccepteerd, dan bestellen wij direct de gewenste leaseauto. Als u niet geaccepteerd wordt vinden wij het niet verantwoord om een leasecontract aan te bieden omdat het risico te groot is. Zo proberen wij u als ondernemer te beschermen tegen een te hoog maandelijks tarief.

Het is dus goed mogelijk om als startende zzp’er te leasen. Er worden soms extra eisen opgelegd in het leasecontract om het risico te verminderen. U kunt altijd contact met ons opnemen om de opties te bespreken en te zorgen dat u in uw droomauto op weg kunt.