Onze kredietacceptatie

Met het kredietacceptatie proces krijgen wij inzicht in uw financiële situatie.
Dit is belangrijk om met u een verantwoorde overeenkomst aan te gaan. U leest er hier alles over!

Kredietwaardigheid bepalen

Heeft u bij Garant Lease een auto gevonden die past bij uw onderneming en heeft u deze aangevraagd?

Als u kiest voor een zakelijke leaseauto bij Garant Lease, dan gaat u een overeenkomst aan met betalingsplicht. Wij toetsen hiervoor de financiële gegevens van uw onderneming om te bepalen of deze overeenkomst verantwoord is.

De kredietacceptatie zorgt ervoor dat wij inzicht krijgen in uw kredietwaardigheid. Zo kunnen wij beoordelen of u aan de betaling kunt voldoen. In dit proces houden wij rekening met de liquiditeit, solvabiliteit en rentabiliteit van uw onderneming.

Houd er dan ook rekening mee dat Garant Lease om de jaarcijfers en aanvullende informatie kan vragen. Zorg daarom voor een goede voorbereiding, dat is tenslotte het halve werk!

Welke gegevens worden gevraagd

Om zakelijk een leasecontract bij Garant Lease aan te gaan, beoordelen wij in eerste instantie uw onderneming. Dat doen wij op basis van uw gegevens die bekend zijn bij de Kamer van Koophandel (KvK). Daarvoor hebben wij uw KvK-nummer nodig. Wij vragen ook uw jaarcijfers met ons te delen zodat wij o.a. de omzetontwikkeling, de cashflow en de bedrijfsbalans kunnen beoordelen.

Bent u als ondernemer ook privé aansprakelijk, dan vragen wij u ook om de aangifte van de inkomstenbelasting met ons te delen. Voor startende ondernemingen kunnen wij om aanvullende zekerheden vragen.

Welke documenten hebben wij nodig voor kredietacceptatie:

  • Geldig legitimatiebewijs
  • KvK-nummer
  • Jaarcijfers van uw onderneming
  • Eventueel de IB-aangifte (bij persoonlijke aansprakelijkheid)

Externe toetsing

Garant Lease maakt ook gebruik van onafhankelijke partners tijdens het kredietacceptatie proces. Hierbij worden bronnen geraadpleegd die inzicht geven in het betalingsgedrag en kredietwaardigheid van bedrijven en/of personen. Wilt u meer weten over kredietacceptatie en ons acceptatiebeleid? Neem dan contact met ons op.

Stel uw vraag
Kan ik als nieuwe onderneming slagen voor een kredietcheck?

Bij Garant Lease is het onze missie om startende ondernemers te koppelen aan een mobiliteitsoplossing. Wij zullen nieuwe ondernemingen overwegen in onze kredietacceptatie. En bekijken per aanvraag of wij een financieel passend voorstel kunnen doen.

Hoe lang duurt het kredietacceptatie proces?

Wij zijn trots op onze handelingssnelheid, ook voor het kredietacceptatie proces. Wij streven ernaar om binnen 1 of 2 werkdagen uw aanvraag te behandelen en contact met u op te nemen.

Welke criteria moet een onderneming aan voldoen om een kredietakkoord te krijgen?

Wij bekijken per situatie of het verstandig is voor beide partijen om een overeenkomst aan te gaan. De onderneming moet in ieder geval staan ingeschreven bij de KvK. Er moet een gezonde verhouding tussen de hoogte van de investering en de financiële prestaties van de onderneming zijn.

Kan ik als zzp’er zakelijk leasen?

Dat is mogelijk. Bij Garant Lease geven wij graag zzp’ers de kans om een auto te leasen. Benieuwd naar de mogelijkheden, neem contact op met onze helpdesk via: 030 – 760 5002.